Beëindiging arbeidsovereenkomst 

Heeft u vragen omtrent het beëindigen van een arbeidsovereenkomst? De arbeidsrecht advocaten van STIPT. geven u daar graag juridisch advies over. Enkele passende oplossingen zijn bijvoorbeeld de UVW-procedure, ontbinding via de kantonrechter of een vaststellingsovereenkomst. Hieronder een wat uitgebreidere toelichting.

Hoe wordt een arbeidsovereenkomst beëindigd?

In veel gevallen kiest een werknemer er zelf voor om zijn arbeidsovereenkomst te beëindigen en om ander werk te zoeken. In voorkomende gevallen kan het zijn dat de werkgever de arbeidsrelatie wil beëindigen. Dit kan op verschillende manieren, maar de werkgever is hierbij wel gebonden aan de daarvoor geldende wet- en regelgeving. De meest voorkomende manier is een beëindiging van de arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden. De werknemer stemt dan in met de beëindiging van de arbeidsovereenkomst onder bepaalde voorwaarden, ter behoud van een WW-uitkering. De afspraken tussen werkgever en werknemer worden vastgelegd in een zogenaamde vaststellingsovereenkomst of beëindigingsovereenkomst.

Beëindiging arbeidsovereenkomst: via een UWV-procedure

Verder kan de werknemer op staande voet wegens een dringende reden worden ontslagen, of kan het ontslag van een werknemer worden verzocht in een UWV-procedure (bedrijfseconomische redenen of langdurige ziekte) of een ontbindingsprocedure (persoonlijke omstandigheden) bij de kantonrechter. In iedere situatie gelden andere voorwaarden en hebben werkgever en werknemer andere rechten en plichten. Onze arbeidsrechtspecialisten kunnen u helpen bij het opstellen of beoordelen van een vaststellingsovereenkomst of staan u bij in een UWV- of gerechtelijke procedure.

Juridisch advies van onze arbeidsrecht advocaten?

STIPT. advocaten adviseert u graag over de verschillende mogelijkheden en wat in uw situatie het beste past.

Dus wilt u meer informatie over het beëindigen van een arbeidsovereenkomst? Vul het onderstaande contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op. Bellen kan uiteraard ook, via 088 000 53 00.

Contact opnemen