Aandeelhoudersovereenkomst

Heeft u vragen over het opstellen van een aandeelhoudersovereenkomst? STIPT. advocaten staat voor u klaar! Onze ondernemingsrecht advocaten hebben hier jarenlange ervaring in. 

Wat is een aandeelhoudersovereenkomst?

Wanneer de samenstelling van de aandelhoudersgroep wijzigt is het raadzaam om duidelijk afspraken te maken en deze vast te leggen in een aandeelhoudersovereenkomst. Denk daarbij aan stemverhoudingen, dividendbeleid, good leaver/ bad levers bepalingen en geschillenregelingen. In een aandeelhoudersovereenkomst worden afspraken tussen aandeelhouders vertrouwelijk vastgelegd. In tegenstelling tot de statuten van een onderneming, is een aandeelhoudersovereenkomst namelijk niet openbaar. Een duidelijke aandeelhoudersovereenkomst kan geschillen of conflicten in de toekomst voorkomen.

Beoordelen van uw huidige aandeelhoudersovereenkomst

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u al een aandeelhoudersovereenkomst heeft. Doordat de wetgeving en rechtspraak niet stilstaan is het ook raadzaam om bij reeds bestaande aandeelhoudersovereenkomst van tijd tot tijd door specialisten als STIPT. te laten beoordelen.

STIPT. advocaten adviseert u graag

Wilt u een aandeelhoudersovereenkomst op laten stellen? Of een bestaande overeenkomst laten beoordelen? STIPT. advocaten is u graag van dienst. Vul het onderstaande contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Bellen kan uiteraard ook, via 088 000 53 00.

Contact opnemen