Aandeelhoudersovereenkomst

Heeft u vragen over het opstellen van een aandeelhoudersovereenkomst? STIPT. advocaten staat voor u klaar! Onze ondernemingsrecht advocaten hebben hier jarenlange ervaring in. 

Wat is een aandeelhoudersovereenkomst?

Wanneer de samenstelling van de aandelhoudersgroep wijzigt is het raadzaam om duidelijk afspraken te maken en deze vast te leggen in een aandeelhoudersovereenkomst. Denk daarbij aan stemverhoudingen, dividendbeleid, good leaver/ bad levers bepalingen en geschillenregelingen. In een aandeelhoudersovereenkomst worden afspraken tussen aandeelhouders vertrouwelijk vastgelegd. In tegenstelling tot de statuten van een onderneming, is een aandeelhoudersovereenkomst namelijk niet openbaar. Een duidelijke aandeelhoudersovereenkomst kan geschillen of conflicten in de toekomst voorkomen.

Beoordelen van uw huidige aandeelhoudersovereenkomst

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u al een aandeelhoudersovereenkomst heeft. Doordat de wetgeving en rechtspraak niet stilstaan is het ook raadzaam om bij reeds bestaande aandeelhoudersovereenkomst van tijd tot tijd door specialisten als STIPT. te laten beoordelen.

STIPT. advocaten adviseert u graag

Wilt u een aandeelhoudersovereenkomst op laten stellen? Of een bestaande overeenkomst laten beoordelen? STIPT. advocaten is u graag van dienst. Vul het onderstaande contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Bellen kan uiteraard ook, via 088 000 53 00.

Contact opnemen

Statuten
Statuten zijn de grondregels voor een rechtspersoon, en worden bij oprichting van de rechtspersoon vastgelegd in de notariële akte van oprichting. In de statuten staan bijvoorbeeld de naam, vestigingsplaats, doel en belangrijkste regels van de rechtspersoon. Statuten kunnen worden gewijzigd met een notariële akte van statutenwijziging. Statuten dienen te worden geregistreerd bij het handelsregister van de Kamer van Koophandel, en zijn dus voor iedereen inzichtelijk.
Meer info »
Overeenkomst
Een overeenkomst is een meerzijdige rechtshandeling, waarbij een of meer partijen richting een of meer andere partijen een verbintenis aangaan.Volgens de wet komt een overeenkomst tot stand door aanbod en aanvaarding. In welke vorm dat gebeurt, is is irrelevant, dus een overeenkomst kan ook mondeling tot stand komen. Het kan dan echter lastig zijn om bewijs te leveren van het bestaan van de overeenkomst.
Meer info »