Mr. M.A. (Mireille) Posthumus-Praasterink

Mireille-PosthumusMr. M.A. (Mireille) Posthumus-Praasterink
T: 088 – 000 53 01
F: 088 – 000 53 10
E: m.posthumus@stiptadvocaten.nl
V card
Linkedin
Twitter

 

CV Mireille Posthumus-Praasterink

Na haar studie rechten aan de Universiteit van Amsterdam, heeft Mireille van 1996 tot 1999 als ondernemingsrechtjurist bij Deloitte in ’s-Gravenhage en Nijmegen gewerkt. In 1999 is Mireille bij PriceWaterhouseCoopers (PWC) in dienst getreden, en is zij zich gaan specialiseren in arbeidsrecht.

In 2001 splitste de juridische tak van PWC zich af, en werd Mireille als advocaat beëdigd. Zij werkte bij Landwell in Eindhoven en Rotterdam, en later als gevolg van een fusie bij Van Doorne Advocaten in Amsterdam. Na een aantal jaren in Engeland (Brighton) te hebben gewoond, heeft zij zich als zelfstandige gevestigd en haar specialisatie in arbeidsrecht verder uitgebouwd.

Per 1 januari 2016 richtte zij samen met Marja van der Lek, Sieuwert Bruins Slot en Roel Versteeg STIPT. Advocaten op. Mireille is uw contactpersoon voor arbeidsrecht.

Stipt betekent voor Mireille: betrokken, no-nonsense, bijtijds en zorgvuldig.

Persoonlijke aanpak en optimale belangenbehartiging

De manier van werken van Mireille is informeel, toegankelijk en kenmerkt zich door een directe en persoonlijke aanpak. Altijd wordt gezocht naar een passende uitkomst waarbij het menselijke aspect voorop staat. Door marktkennis, specialisatie en jarenlange ervaring wordt praktisch en efficiënt gewerkt en worden afspraken stipt nagekomen.

Mireille beschikt binnen het arbeidsrecht over maximale kennis en expertise om uw belang optimaal te dienen. In het verlengde daarvan wordt nieuwe wetgeving en rechtspraak op de voet gevolgd en daarmee wordt full service van de hoogste kwaliteit, voor zowel werkgever als werknemer, gewaarborgd.

Advocaat arbeidsrecht, sparringpartner en retail-deskundige

Mireille heeft zich gespecialiseerd in arbeids-, cao en medezeggenschapsrecht waaronder het nieuwe ontslagrecht en de flexibilisering van arbeid. De Post Academische Leergang Arbeidsrecht (PALA) heeft Mireille succesvol afgerond en is zij lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN).

Daarnaast heeft Mireille een opleiding personeelsmanagement gevolgd, zodat in combinatie met arbeidsrecht een volledige integrale aanpak wordt bewerkstelligd en om als sparringpartner voor alle personele aangelegenheden te dienen.

Als extra aandachtsgebied heeft Mireille zich toegelegd op de modebranche (retail), en heeft zij onder meer geadviseerd over reorganisaties (sociaal plan, wet melding collectief ontslag) en arbeidsvoorwaarden (overplaatsing, wijziging van functie, flexibele schil).